Forum Ana Sayfa Forum Ana Sayfa > Serbest Paylaşım Alanı > Sözler ve Şiirler
Son 25  Tema Seç   Aktif Konular Aktif Konular
İletişim   Yardım Yardım  Forumu Ara   Takvim   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

her telden söz ve yazılar

Yanıt Yaz Yanıt Yaz  Yazdır - her telden söz ve yazılar Sayfa  123 18>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu seçenekleri Konu seçenekleri

Qxİ_GrİL
Selçuk üniversitesi - Qxİ_GrİL
Çalışkan Üye
Çalışkan Üye
Gönderilenler: 0
Uyarı:0/10
Kan Grubu: b+
Takım: galatasaray
  Alıntı Qxİ_GrİL Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: her telden söz ve yazılar
    Gönderim Zamanı: 21/Mart/2008 Saat 14:08

her gidişinde,kendini bende unutuyorsun!

Bir yararı olacağına inansam
Tutup ateşe vereceğim şu resimleri...
Sonsuz karanlıkta dahi,
Seni fark etmeyeceğimi bilsem
Çoktan kör ederdim gözlerimi....
Ayrılığın hakkını ver...
Anlamsız kıl tüm yaşanmışlığı.
Kalmayı beceremedin,
Bari gitmesini öğren!
Ne bileyim vur sırtımdan mesela
Ayrılık ayrılık olsun.....
Gidişlerden gidiş beğen!

Tufan olup öyle git, bir zerren kalmasın
Tozu dumana kat ki giderken
Hatırlanmayasın...
Selam o zaman, ardında bıraktığın her derde!
Yeter ki gitmeler senin olsun...
Benim omzuma yükleme bunu.
Ayrılık dert değil...
Ne yapar ne eder,
Gidişine eklerim yokluğunu...

Uyumalara bile korkuyorum
Çık artık fikrimden...

Çok oluyorsun!
Böyle gitmek mi olur?
Her gidişinde,
Kendini bende unutuyorsun.....

Teşekkür Edenler:bektasmumi, vural_poyraz, gülyabani18, vtnr_isa_42500, sudem, megadeth_,
Konuşacaksan öyLe Bir KonuşKi,Inanayım
AqLatacaksan öyLe Bir aqLatKi , Susmayayım .
Ama Seveceksen öyLe Bir SevKi,KonuşsanDa,GitsenDe,AqLatsanDa Seni Yüreqimde Yaşatayım...
Yukarı Dön

Qxİ_GrİL
Çalışkan Üye
Çalışkan Üye
  Alıntı Qxİ_GrİL Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21/Mart/2008 Saat 14:09
..…bilmelisin diye yazdım; en sesli sevdamsın benim

Yıkılmaya yüz tutmuş köprülerden geçerdi en ağır sevdalarım, hep içimde yıkılma korkusu, hep göçük altında sessiz çığlıklarım olurdu en sesli sevdalarım. İçimde kopanlar ruhumun iç gıcırtan yalnızlığı değildi, bunca ağırlığı göğüslemiş olmanın yorgunluğu vardı üzerimde.
Sesli sevdalarımın sessiz çığlıkları tırmalar kulaklarımı, can yakar her seferinde külleri uçuşmayan. Geceler örtemiyor içimdeki yangının dışa vuran anlamsızlığını. Hep yüzükoyun sevdalarda buluyorum kendimi, o yüzden sıkıştırıyor göğüs kafesim, sımsıcak ellerine susamış yüreğimi…

………..Darmadağın oluyorum düşlerime daldığında, hiç bir şey oluyorum yanında, yokluğundaysa her şey… Sevgiler büyütüyorum içimde sana, en büyük sevdamdan daha büyük kalıyorsun yanımda, hep biraz daha fazla aşk, hep biraz daha fazla yoğunluk var mayanda.

Ve tutuluyorum ben sana aşkın en koyu kıvamında.

.............Sen bilmezsin! Ya dipteyimdir yada tavan yapar sevgilerim, o yüzden çok ses çıkartır aşklarım, yüksekliği kadar sancılıdır benim sevdalarım, o yüzden paylaşmak acı verir bana; doğan güneşle, saçlarına değen rüzgarla, dudaklarına değen bir fincanla, belki de yalnızlığınla!

………..Kim bilir? anlamsız kuru gürültüler büyütüyorumdur sevdana dair, anlamsız şarkılar besteliyorum, şiirler yazıyorum sana; en büyük / en ateşli sevdama…

……….Hasretler zorluyor yalnızlığımı dayanamıyorum, o yüzden geliyorum bak; üzerimde en süslü sevgilerim var, en can alıcı hasretlerim, sana biriktirdiğim milyonlarca öpücüklerim…

Ama Seveceksen öyLe Bir SevKi,KonuşsanDa,GitsenDe,AqLatsanDa Seni Yüreqimde Yaşatayım...
Yukarı Dön

Qxİ_GrİL
Çalışkan Üye
Çalışkan Üye
  Alıntı Qxİ_GrİL Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21/Mart/2008 Saat 14:10
biraz senden biraz benden birazda bizden

Biraz senden biraz benden yazıyorum. Seni neden yazıyorum sorma. Derinlerden bir yerden geliyor sesin ve hiç gitmiyor. Ne zaman uzaklaşsam itelesem, dışlasam uyanıyorsun kalkıp yerinden yine fısıldamaya başlıyorsun. Konuşmuyorsun fısıltıların bile yetiyor bana ya konuşsan neler olur.

Ben sendeyim diyorsun. Hınzır bir gülüş oturuyor yüzüne. Evet ben sendeyim bilemediğim bulamadığın bir yerlere sakladın şimdi nereye koyduğunu bulamıyorsun. Bakın biraz etrafına bakın bir içine. Güneşe bak biraz ordayımdır belki, belki denizde, bir rüzgar sesinde belki bir güvercin kanadındayımdır. Yanı başında ki kalemin ucundayım belki yazdığın satır aralarına bak. Dilinden dökülen bir şarkıdayım beklide. Nerde görmek istersen ordayım.

Sende bendesin gizlemedim senin gibi içimde bir yerde bulmaya çalışmıyorum. Hiç gitmedin ki benden. Kanadımı kırık bırakmadın. Saçlarım okşadın itelemedin. Yaptığım hataların birini bile yapmadın. Zincirleme bir reaksiyon gibi bir birini takip etti kırdım, döktüm elime yüzüme bulaştırdım. Yaptığım her hata bana bir şey daha öğretti yaptığın hatayı bir daha yapma.

Karalıyorum, siliyorum tekrar karalıyorum. Seni ve beni bir araya getiriyorum yine olmuyor karalıyorum tekrar. Silip tekrar baştan yazmak için elime alıyorum kalemi. Başlıyorum biraz senden biraz benden yazmaya. Bu sefer oluyor sakladığım yerden çıkarıyorum seni bizden bahseden bir yazıya başlıyoruz.

Biz...
Üç nokta koyuyorum hadi al kalemi eline beraber yazalım

Yukarı Dön

Qxİ_GrİL
Çalışkan Üye
Çalışkan Üye
  Alıntı Qxİ_GrİL Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21/Mart/2008 Saat 14:13

Nedenini bilmiyorum,
Ama...
Bugün herzamankinden daha çok ihtiyacım var sana...

Çok eksiğim bugün...Yine batıyor güneşle birlikte kayboluyor tüm direncim,umutlarım!'Ben artık onsuz yapabiliyorum...!

dediğim günler toz duman olup yapıştı yine boğazıma,Nedense tutamıyorum sensizliğin çıldırtan isyanını bugün!..Damlıyor gözyaşlarım...

Bak,
Yine çekildi;
Evli evine,köylü köyüne!
Nedenini bilmiyorum,ama;
Evsiz,köysüz kaldım bugün,bu gece...!

Herkes sığınacak bir çatı buldu gerçek benliklerde,bense sensizliğin kimliksiz çatısına sığındım yine...

Bana gelen tüm yollar kapandı,yolsuz kaldında dönemedin mi?Yoksa çıkar bi yol mu buldun kendine!!!

Bilmiyorum sebebini,sonucunu çok yanlızım bu gece...

her telden söz ve yazılar This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 800x600 and weights 79KB.

Çözülmeyen düğüm,
Kanıtlanamayan suçlar gibi sensizlik...
Yetmiyor yaşamaya,
Bi ben bi de sensizlik...
Nedenini bilmiyorum,ama;
Çok koyuyor bugün,bu gece bu bilinmezlik!

Herşeyi bi nedene bağladımda,bi olmayışını bağlayamadım sonuca...

Belki de bunun için acıtıyor bu denli,kıvrandırıyor....Çok sevdim diye mi kaybettim seni,çok sevilemedim diye mi...

Tüm sessiz çığlıklarıma inat bozuyorum gizli suskunluğumu

Yukarı Dön

hayalist
Selçuk üniversitesi - hayalist
Forum Tiryakisi
Forum Tiryakisi
Selçuk Üniversitesi Mezun
Gönderilenler: 1658
Uyarı:2/10
Bölüm: endüstriyel otomasyon
Memleket: konya
Kan Grubu: 0Rh +
  Alıntı hayalist Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21/Mart/2008 Saat 14:37

hepsi birbirinden güzelmiş paylasım için çok tesekkür ediyorum

Biri demiş sen, biri demiş ben.
Seni ben anladım, beni sen.
Bir yaşam daha verdim
Beklerken, giderken, dönerken.
Yukarı Dön

S@L@Z@R
Selçuk üniversitesi - S@L@Z@R
Forum Tiryakisi
Forum Tiryakisi
Gönderilenler: 1900
  Alıntı S@L@Z@R Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21/Mart/2008 Saat 14:57

ben konuyu anlamadım şiirmi bulacaz

GELPCPC GELECEK. ASKER SELAMI VERECEK
Yukarı Dön

S@L@Z@R
Selçuk üniversitesi - S@L@Z@R
Forum Tiryakisi
Forum Tiryakisi
Gönderilenler: 1900
  Alıntı S@L@Z@R Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21/Mart/2008 Saat 16:08
arkadaşlar lütfen biriniz konunun başlığını düzeltsin.. anlayana kadar canım çıktı
GELPCPC GELECEK. ASKER SELAMI VERECEK
Yukarı Dön

Qxİ_GrİL
Çalışkan Üye
Çalışkan Üye
  Alıntı Qxİ_GrİL Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21/Mart/2008 Saat 22:46

Aç Elînî SonsuZLuk Bekler Sevgînî… Sakınmadan Utanmadan Göster Kendînî…
Bîr YoL var Tam Önünde Oo yoL Benîm KaLbîme Gîder Durur TükenmezZ Umut Gîbî
BeLkî Bu Son Görüşün..BeLkî Bu Son GüLÜşün…GözZLerîmde İzîn war En GüZeL Yerînde
Bu Aşk Burda BîtemezZ Bu dert Senî TüketmezZ…DüşLemedîm YanLıZLIğı!
Bende Ölüm Gibî İsmîn saKLI cevher Gîbî Yüreğîmde KeLepÇeLî…

Yukarı Dön

Qxİ_GrİL
Çalışkan Üye
Çalışkan Üye
  Alıntı Qxİ_GrİL Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21/Mart/2008 Saat 22:56
Bir Pazar Sabahı ÖLÜ Düşlere Otopsi.
her telden söz ve yazılar Bir Pazar Sabahı ÖLÜ Düşlere Otopsi.

Arkadaşlar biraz uzun ama inanın okumanıza fazlasıyla değecek

Yüreğimin devrik hükümdarlığı isyanın eşiğindedir.

Ve artık her şeyin boşluğunda salınırken,her şeyden tanım çıkarmaya ve anlam bulmaya zorlanırken yabancılar kolonisidir her bildik yüz..
Bir amaçsızlık yatağına varmaktadır her eylemimle içimde yükselen nehir...
Şimdi;
Her yaşadığım bir fotoğraftır... İncelen ve giderek soluklaşan her bakışta,
kalbimde bir telaş hazırlanır yeni bir yaşama............
Yaşama ve aşka dair gizlerim ayaklandığında bir özlem parçalar sızlayan yüreğimin kapakçıklarını...

Nabız zorlar, çözerim gözlerimi
kendimle oynadığınım oyunu bitiririm..

Gelmeye çalışırım gittiğim yerlerden zordur kendime dönüş, artık bilirim..........
Şimdi, gecenin bir vakti, erken ve hesapsız devinimlerimde inceldiği yerlerden kopmasına izin verdiğim bir şeyleri bağlamaya çalışıyorum...
Onarılması zor yanlarımı anestezik yazılarla uyuşturuyorum...
Herkese bir şeylerin açıklamasını yapmaya çalışan ben, herkesin sorunlarının cevap anahtarlarını çoğaltmaya uğraşan ben, anahtarını kaybetmiş bir çilingir gibi dışarıdayım şimdi...
Üşüyorum, sabah güneşinin aydınlığı ortaya çıkarıyor karanlığımı ve ben karanlıkta görebiliyorum ama üşütüyor beni görebildiğim her şey...
Üflediğim zaman geçmişin tozlarını, geleceğin pasları ortaya çıkıyor sanki...
Hiç tanımadığım insanlar hakkında bildiklerimi, kendime ait bilgisizliğe dönüştüren ne???
O bir türlü dindiremediğim en derinlere inebilme isteği mi???
Yoksa başkalarının yaşamlarını, aşklarını, acılarını paylaşırken, bir türlü kendi iç dökümünü kimseye yapamayan kalbim mi???

Nedir, içimi en acıyan yerlerinden mühürleyen?
Nedir insanı en yükseklerden kuytulara sürükleyen?
Ve konuşur içim, dudağımı ısırırken düşlerim
''Aşk; ihanetine bile ihtiyacım var...
Artık biliyorum... Yokluğunda çoğalıyor yokluklar..."

Şimdi ben, vaktin ağır aksak ivmesinde, bir sigara paketinin arkasına yazmış olduğum imlası alkollü şu satırları okuyorum

Gözlerimle kurşuna dizebilmek için seni, son bir hoşçakal ıssızlığını
yaşayabilmek için geldim kapılarına korkma ; içeri girecek değilim sadece kapına asılı kalsın istedim dualarım, gözlerim ve tüm düşlerim..."Bir "Hoşçakal" ıssızlığıyla kalmak nedir bilir misin?......
Bilir misin ardından kapanan kapılara asılı kalan göz bebeklerinin inanılmaz harabeliğini?
Tüm anlamlarını kaybetmiş bir alfabeyle, "Lütfen" kelimesini kekeleyebilir misin? Defalarca yutkunarak ve direnmeye çabalayarak gözlerini sürüklemeye hazır sele, nasıl "Kendine iyi bak" denir bilir misin?
"Sen de" dendiğinde çoktan dağılmış yanlarını saklayabilir misin?....
Aşkın ihanetini bile özleyecek kadar, Aşkı sevebilir misin?......

Aynaya baktığımda bu sabah, canlanmak için sabırsızlanan bir heykel duruyordu karşımda...
Nedense bu sabah erken başladım içmeye, nedense erken uyandı, içimdeki kozasını kalın ören duygu sinsilesi. Kozasından çıkabilmek için tek kanadını feda etmeye hazır bir kelebek gördüm içimde bu sabah. Ve hatırladım ne kaldıysa dün geceden..
Suskunluğum yeni cinayetler tasarlıyordu,
Eski tanıdıklar geçiyordu içimden...

Üçüncü tekil şahıs olarak, nesnesiz ve kimsesiz kurabildiğim tüm cümleler, tek tek yıkılıyor işte bu sabah...
Kendimi düelloya davet ettim bu sabah. Senin için düello eden iki erkek, ikisi de benim..

İkisi de ölecek ve sen gideceksin, ben kalacağım cesedimle, yine gömüleceğim içime, kendimi bulamayacak kadar derinlere...
Oysa ne kadar huzurdun, ne kadar bendin, biliyorum belki uzaktın ama o gece uyuduğumda suydun, başucumdaydın
Uyandığımda yoktun devrilmişti bardak akmıştı su...
İçimde; bir düşün yükseklerden düşme korkusu...
Okuduğun bu darmadağın yazı, darmadağın bir Pazar sabahında kendime özgü bir sen anlatımıdır sadece. Satır aralarında saklı hiçbir anlam kendimden sakladığım,yüzleşmeye korktuğum anlamları açıklayabilecek kadar cüretkar değil...

Seni özledim sevgilim...
Sana sevgilim dememi yadırgıyor musun sevgilim?
Çocuk yanlarımın kimliğini sana gösterebilmek isterdim sevgilim...
Aşkın ihanetine bile ihtiyacım olduğunu bilebilmeni isterdim
Sevgilim...
Çok eski bir zamanda ailesiz, oyunsuz, şaşkınlığını ve açlığını örtbas etmeye çalışan gözleriyle, kimseyle konuşmayan, baktığı her şeyi anlamaya ve küçük aklına sığdırmaya çalışan bir çocuk varmış.
Üşümesini ve açlığını sıcacık düşleriyle örtermiş küçük çocuk...
Susarmış susmasına, düşleri büyürmüş, bedeni açlıktan küçülürken yine de direnmeye çalışırmış küçük busesinden taşan yaşlarına...
Bir gün düş tacirleri gelmiş küçük çocuğun büyük şehrine..
Büyük paralar veriyorlarmış büyük düşlere...
Açlığından, üşümesinden bitkin düşen küçük çocuk daha fazla dayanamamış. Satmış düşlerini...
Sahip olduğu tek varlığını da takas etmiş düş tacirleriyle..
Aldığı paralarla karnını doyurmuş, üstünü örtmüş küçük çocuk. Ama şimdi daha çok üşüyormuş.
Şimdi midesi aç değilse bile içinde bir yerlerde bilemediği bir yanları acıyormuş tokluk açlığından..

Şimdi senden bana kalan ne bir resim ne de yüzünü anımsatacak bir hayal bıraktın zaman denilen ve senden olan şerefsizin işbirliğiyle...
Ama sen unuttun mu yoksa şizofren oyununda sürükleyici bir sahne yaratma düşüncesi miydi bilmiyorum...
Seninleyken yap-bozundaki yanlış adlandırmalarına kurban giden soğuk benliğime ters kaynayan kalbimin alt katındaki eksik çocukluk geçiren mide ağrılarım seni hatırlamaya ve yaşamaya yetiyor.Onun için ülser krizim
başladıkça sen daha bir sen oluyorsun ruhum tırmıklanırken midem ağrıyor ve kalbim aldanıyor yine aldatan sana..

Satılık düşün var mı sevgilim?
Bu yazının ilk harfinden bu yana üç saat geçti. Bu yazıyı yazan parmaklardan kaç ömür geçti, kaç ütopya kendi okyanuslarında kayboldu sen bilemezsin...
Kaç Eylül' de dirildim daha Mayıs'taki cesedimi toprağa vermeden.
Kaç kere bu mevsimde kıyılara vurdum, karasularımın genişliğinden..
Yılın en güzel ayı Eylül değil mi sevgilim?
En güzel anın sen olduğun bir mevsimde...

Hikayelerim bittiği zaman, sana çocukluğumu anlatırım... Sıkılmayasın ve hüzünlenmeyesin diye başka çocukluklardan mutlu alıntılar bile yaparım.
Aşkın, onurun ve iyi bildiğim her şeyin, çocukluk kütüphanemdeki kitaplarımda yazılı kaldığı zamanlarımı anlatırım sana. O kitapları okuyarak nasıl büyüdüğümü, büyüdükçe küçülmenin ne olduğunu anlatırım...
"Çocukluğun bittiği zaman ne anlatacaksın?" diye sorma sevgilim...
Çocukluğum bittiği zaman kendimi terk ederim..

Bu yazı bir pul istemez sevgilim...
Bu Pazar sabahı hissettiğim her şeyin, bir ana fikir istemediği gibi...
Keşif atlaslarında ikimizi işaretlemeye kalkıştığım bu Pazar sabahında, bildiğim tüm gemicileri konuk ettim sana yazdığım bu yazıya...
İstedim ki bağlayabilsinler inceldiği yerden kopmasına izin verdiğim onca şeyi...
Amacım; en çözülmez düğümde buluşmaktı seninle...
Sonbaharın en inatçı yaprağıyla dalı gibi...

Şimdi uzaktasın
Yaşıyorsun kendi şehrin
Surlarında boşuna bekleme geceni
Bir Pazar sabahı şehrine geleceğim sevgilim
Gözlerimle kurşuna dizebilmek için seni....

Artık Pazar değil, sabah da değil...
Kendinden bir şeyler çıkarmaya çalışmanın, en karanlık labirente girme cüreti istediği, birimi umursanmaz, bir dingin zaman şimdi...
Seninle ve kendimle konuşmaya başladığım, giderek, tanımadığım insanlara şahitlik yaptığım zamanların, tutanakları bu harfsel coşku. Tahribatı yüksek, zaman ayarsız duygular sana yapmaya çalıştığım tarifler. Akan suyun, yatağını bulduğunu sanıp durgunlaşması, yatağından kovulup tekrar çağlaması bu sezinlediğin gel-gitler...
Aslında; gidilecek yerin aynı olması bu gelmeler...

Düzenleyen Qxİ_GrİL - 21/Mart/2008 Saat 22:56
Yukarı Dön

Qxİ_GrİL
Çalışkan Üye
Çalışkan Üye
  Alıntı Qxİ_GrİL Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21/Mart/2008 Saat 22:57

Icimdeki Sessizlik

Haykirsam duyarmisin sevdigim*
Icimde sessizlik var* ifade edemiyorum*
Hayata karsi bir bakisim var*
Icimde Sessizlik var* konusamiyorum…

Kalemle yazdim Askimi Sessizligime*
Bu Sessizligi silemedim ve vazgectim silmekten
Hayata anlatamadim sessizligimden
Icimde Sessizlik var* söyleyemiyorum

Duvara astilar sessizligimi* okumasi cok zor
Sessiz kalmisim bir kere Yüregimle
Huzur var sandim icimdeki sessizlikte* firtina misali vurdu Sevdama
Icimde Sessizlik var* haykiramiyorum

Bikmakta bilmedim nedeni bulmak cok zor
Icimdeki sessizligi dinlemek cok zor
Ama sana baktikca seni düsündükce seni Sevdikceeee Sevidigim
Icimdeki sessizlik bitiyor* bulutlarla sessizligimi yolluyorum sana.

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 18>
Foruma En Son Mesaj Yazılan Konular - Yorum yazılan son 100 konu
Konu
Yazan
Tarih ve Saat
Okunma
Cevap
Forum Kategorisi
Konuyu Görüntülemek İçin Tıklayın Grafikerin Canı Sıkılırsa....fıştıkBugün * 12:42537Resim.
Konuyu Görüntülemek İçin Tıklayın DTP mitinginde bayrak açma mazeretifıştıkBugün * 12:4041Haberler
Konuyu Görüntülemek İçin Tıklayın ALES ve ek yerleştirme açıklandıRuzgar_GuluBugün * 12:3940Haberler
Konuyu Görüntülemek İçin Tıklayın Şu Anda Hangi Şarkıyı Dinliyorsun ???fıştıkBugün * 12:38687201Serbest Kürsü
Konuyu Görüntülemek İçin Tıklayın Begendiginiz Parçadan Küçük Bir BölümfıştıkBugün * 12:37825114Müzik Dünyası ve Şarkı sözleri
Konuyu Görüntülemek İçin Tıklayın Üstteki Üyeyi Nasıl Bilirsin:PfıştıkBugün * 12:35597132Oyunlar ve Forum oyunları
Konuyu Görüntülemek İçin Tıklayın Gitar Akor Tab Nota Arşiviakrebin gözleriBugün * 12:3362921Müzik Dünyası ve Şarkı sözleri
Konuyu Görüntülemek İçin Tıklayın Havada zehir varmerihanBugün * 12:3141Haberler
Konuyu Görüntülemek İçin Tıklayın Dünya'dan Tarihi Polis KelepçelerifatomBugün * 12:29488Resim.
Konuyu Görüntülemek İçin Tıklayın ANLAMLI TABLO!!!merihanBugün * 12:25433Resim.
Forum Atla Forum Permissions View Drop Down

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.53
Copyright ©2001-2008 Web Wiz

Bu Sayfa 0,098 Saniyede Yüklendi.
Reklam istemiyorum
icat etti Notebook Pil Notebook Servis Fimo hamuru