|
|
|
Hüsn û Kelâm... - 2010 |
Yanıt Yaz
|
Sayfa <1 5678> |
| Yazar | |
![]()
2010 - Yılın Üyesi Selçuk Üniversitesi Mezun Gönderilenler: 10033 Puan : 6399 Uyarı:0/10 Bölüm: Sahilime demirliyor rotası şaşmış her kâşif... Memleket: İsLamboL Kan Grubu: 0 Rh (-) Takım: Anti-Emperyalist... |
Alıntı Cevapla
Konu: Hüsn û Kelâm...Gönderim Zamanı: 17/Temmuz/2010 Saat 23:33 |
|
"Cennet içün men eden asiklari didardan
Bilmemis kim cenneti asiklarin didar olur" Fuzuli
(Cennete gitmek için asiklari, sevgilinin yüzünü görmekten meneden
Bilmez ki sevgilinin yüzü asiklarin cennetidir...)
|
|
|
Tarihim ki irabım hitabım mı düzelsin Sözün şarlatanını alnından çivilerim ... Hakan İlhan KURT |
|
![]()
2010 - Yılın Üyesi Selçuk Üniversitesi Mezun Gönderilenler: 10033 Puan : 6399 Uyarı:0/10 Bölüm: Sahilime demirliyor rotası şaşmış her kâşif... Memleket: İsLamboL Kan Grubu: 0 Rh (-) Takım: Anti-Emperyalist... |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 19/Temmuz/2010 Saat 19:35
|
|
Canan ise matlub tama candan kesMatlub ise can ümid canandan kesCan sevmek ile müyesser olmaz cananYa bundan ümid ya tama andan kes.Fuzûlî(Istedigin Canan ise can’dan ilgini kes.Can istiyorsan, Canan’dan ümidini kes.Cani sevmekle Canan’a erisilmez.Ya bundan ümidini kes, ya O’nu istemekten vazgeç.) |
|
|
Tarihim ki irabım hitabım mı düzelsin Sözün şarlatanını alnından çivilerim ... Hakan İlhan KURT |
|
![]()
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 20/Temmuz/2010 Saat 23:45
|
|
Kil tefâhür kim senün hem var ben tek âsikun
Leyli’nün Mecnûn’i Sîrîn’ün eger Ferhâd’i var... Fuzûlî
|
|
|
|
![]()
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 25/Temmuz/2010 Saat 19:13
|
|
Nükte... ![]() - Neyzen,çalarken mi neselenirsin,yoksa neseli oldugun zaman mi çalarsin?
(Maliye Bakani hakkinda yolsuzluk dedikodularinin dolastigi bir dönemidir.) Neyzen: " Maliye Vekili degilim ki,çalarken zevk alayim "... Düzenleyen Güliz - 25/Temmuz/2010 Saat 19:14 |
|
|
|
![]()
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 26/Temmuz/2010 Saat 00:14
|
|
GAZEL - FUZÛLÎ
Asiyân-i mürg-i dil zülf-i perîsânindadir Kande olsan ey peri gönlüm senin yanindadir Ask derdiyle hosem el çek ilâcimdan tabib Kilma derman kim helâkim zehri dermânindadir Çekme dâmen nâz edüp üftâdelerden vehm kil Göklere açilmasun eller ki dâmânindadir Mest-i hâb-i nâz ol cem'et dil-i sad-pâremi Kim anin her paresi bir nevk-i müjganindadir Bes ki hicrânindadir hâsiyyet-i kat'i hayat Ol hayat ehline hayrânem ki hicrânindadir Ey Fuzûlî sem' ves mutlak açilmaz yanmadan Tâblar kim sünbülünden riste-i cânindadir ........... Gönül kusunun yuvasi darmadagin saçlarindadir. Ey peri!Nerede olursam olayim gönlüm (daima) senin yanindadir. Ey tabip!Ben ask derdinden hosnudum.Bana ilâç vermekten vazgeç,derdime derman bulma; Zira,beni öldürecek zehir senin ilacinin içindedir. Naz ederek âsiklardan etegini çekme, Eteginde olan ellerin göklere açilip sana beddua etmesinden kork. Naz uykusunun mesti ol ( gözlerini kapa da ) yüz parça olmus gönlümü bir araya getir; Çünkü,( gönlümün ) her bir parçasi senin kirpiklerinin ucundadir. Ölüm hassasi senin ayriliginda oldugundan ( senden ayrilmak insani öldürdügü için ), Senden ayrildigi halde ( hâlâ ) yasayabilenlere sasiyorum. Ey Fuzûlî! Sevgilinin sünbül gibi saçlari yüzünden can ipliginde meydana gelen kivrimlar, Mutlaka,bir mum gibi yanmadan açilmaz. |
|
|
|
![]()
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 28/Temmuz/2010 Saat 23:52
|
|
YILDIZ SEYRİNE DALINCA
![]() Şifa-yı vasl kadrin hecr ile bimar olandan sor Zülal-i şevk zevkin teşne-i didar olandan sor ...Lebin sırrın gelip güftara benden özgeden sorma Bu pinhan nükteni bir vakıf-ı esrar olandan sor Göz yaşlıların halin ne bilsin merdüm-i gafil Kevakib seyrine şeb ta seher bidar olandan sor Gamından şem' tek yandım sabadan sorma ahvalim Bu ahvali şeb-i hicran benimle yar olandan sor Muhabbet lezzetinden bi-haberdir zahid-i gafil Fuzuli aşk zevkin zevk-i aşkı var olandan sor FUZULî (Kavuşmanın nice bir şifa olduğunu, ayrılık ile hasta olandan sor. Bir içim suya benzer tatlı dudağının lezzetini, yüzünü görmeye susayandan sor. Konuşmak gibi bir lütufta bulunursan eğer, benden başkasına sorma dudağının sırrını. Bencileyin sırları bilen birisinden sor bu gizli nükteyi. Gaflet uykusundaki göz, ne bilsin gözü yaşlıların halini? Yıldız seyrini gözyaşlarının yıldız gibi dökülüşlerine yahut yıldızlara bakarak sevgiliyi düşünmeyi ancak sabaha kadar gözüne uyku girmeyenden sor. Mum gibi yanıp tükendim aşkının derdinden. Artık seher yelinden sorma halimi benim. Ayrılık gecesinde sırdaşım olan mumdan ve pervaneden sor. Ey Fuzuli! Ne bilsin sevgi cahili sofu, aşk lezzetini? Aşkın nasıl bir zevk olduğunu, aşk zevkini onu tadandan sormak gerek...) |
|
|
|
![]()
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 04/Agustos/2010 Saat 23:28
|
![]() İmtisal-i Cahidü fi'llah olubdur niyyetüm
Din-i İslam'un Mücerred Gayretidür Gayretüm Fazl-ı Hakk u Himmet-i Cünd-i Ricaullah İle Ehl-i Küfri Serteser Kahreylemekdür Niyyetüm Enbiya Vü Evliyaya İstinadum Var Benüm Lütf-i Hakk'dandur Heman Ümmid-i Feth ü Nusretüm Nefs ü Mal İle N'ola Kılsam Cihanda İctihad Hamdülillah Var Gazaya Sadhezaran Rağbetüm Ey Muhammed Mücizat-ı Ahmed-i Muhtar İle Umarum Galib Ola A'da-yı Dine Devletüm Fatih Sultan Mehmed
(ALLAH Yolunda Şavaşmaktır Niyetim
İslam Dininin Yanlızca Yücelmesidir Gayretim ALLAH'ın ve Evliya Ordusunun Yardımıyla Küfür Ehlini Baştan Başa Kahreylemek Niyetim Peygamberlere ve Velilere Dayanmışlığım Var Benim ALLAH'ın Lütfundandır Fetih Ümidim ve Kuvvetim Benliğimi ve Malımı Dünyada Feda Etsem Ne Olur? ALLAH'a Hamd Olsun, Var ALLAH Yolunda Savaşmaya Yüzbin Rağbetim Ey Mehmed ! Ahmed-i Muhtar'ın Mucizeleriyle Umarım Galip Olur Din Düşmanlarına Devletim) |
|
|
|
![]()
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 08/Agustos/2010 Saat 23:50
|
![]() Kıldı zülfün tek perişan hâlimi hâlin senin
Bir gün ey bî-derd sormazsın nedir hâlin senin -Fuzûlî- |
|
|
|
![]()
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 09/Agustos/2010 Saat 23:24
|
|
|
Selçuk Üniversitesi Öğrencisi Değil Gönderilenler: 20 Puan : 0 Uyarı:0/10 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 09/Agustos/2010 Saat 23:50
|
|
Başına ne gelirse gelsin, karamsarlığa kapılma. Bütün kapılar kapansa bile, sonunda O sana kimsenin bilmediği gizli bir patika açar. Sen şu anda göremesen de, dar geçitler ardında nice cennet bahçeleri var. Şükret! İstediğini elde edince şükretmek kolaydır.
TEBRİZLİ ŞEMS
|
|
Yanıt Yaz
Yazdır - Hüsn û Kelâm...
|
Sayfa <1 5678> |
| Foruma En Son Mesaj Yazılan Konular - Yorum yazılan son 100 konu | |||||
| Konu |
Yazan |
Tarih ve Saat |
Okunma |
Cevap |
Forum Kategorisi |
Üstteki Üyenin Avatarına Göre Meslek Yakıştır? | parab0la | Bugün * 21:03 | 7968 | 1137 | Oyunlar ve Forum oyunları |
Şu anda reddedemeyeceğiniz şey ? | şimşek | Bugün * 21:03 | 2223 | 280 | Oyunlar ve Forum oyunları |
Ne Çağrıştırıyor? | şimşek | Bugün * 21:01 | 8676 | 1473 | Oyunlar ve Forum oyunları |
Sohbet Odası | kızıl_yaprak | Bugün * 20:43 | 7249 | 1260 | Geyik |
Buğulanmış bir cama ne yazardın? | de rossi | Bugün * 20:42 | 9662 | 1035 | Oyunlar ve Forum oyunları |
Üstteki Üyeden Farkın Ne? | de rossi | Bugün * 20:35 | 537 | 93 | Oyunlar ve Forum oyunları |
Alttakine Miras Olarak Ne Bırakırdınız | de rossi | Bugün * 20:30 | 8190 | 1330 | Oyunlar ve Forum oyunları |
... gibiyim | de rossi | Bugün * 20:29 | 3187 | 372 | Oyunlar ve Forum oyunları |
Üçüncü Tekil Şahısa Bir Not Yaz | parab0la | Bugün * 20:21 | 14339 | 1152 | Oyunlar ve Forum oyunları |
Ezan sesini duyunca huzur buluyor musunuz? | pinkdark | Bugün * 20:14 | 1219 | 61 | Anketler |
forumselcuk.com adresi ile iletişime geçilmesi halinde ilgili işlem yapılacak ve size dönüş yapılacaktır.